Édith Piaf – vrăbiuța cu triluri de privighetoare la Teatrul Național „Nae Leonard”

„Vreau să îi fac pe oameni să plângă, chiar dacă nu îmi înțeleg versurile.” – Édith Piaf

Aceasta este una dintre faimoasele replici rostite de una dintre cele mai sensibile interprete ale lumii, dar mai ales artista națională a Franței, Édith Piaf, pe numele ei real Édith Giovanna Gassion, un star internațional cu un talent muzical nemărginit.

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” a pregătit o premieră în exclusivitate la Galați, un spectacol lucrat cu mult suflet și neclintită dăruire: premiera Édith Piaf – o viață, în regia lui Dan Mirea și sub conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu.

A cântat atât de mult despre dragoste, încât această lună îi este dedicată artistei care a transformat scena într-o inimă și cântecul în emoție. Pe 13 și 14 februarie, de la ora 18:30, vă așteptăm la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” pentru a viziona premiera Édith Piaf – o viață, spectacol ale cărui text, regie și scenografie aparțin lui Dan Mirea, sub conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu și cu mișcarea scenică semnată de maestrul de balet Gabriela Gegea.

Credit foto: Oana Artem
Citește mai mult!

Ce fel de iubire ne așteaptă la Dramatic?

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” readuce pe scenă în acest weekend, spectacolul O asemenea iubire, producția regizorului Radu Nichifor. Textul scris de Pavel Kohout, în traducerea lui N. Popovici, a mai fost văzut lumina reflectoarelor ca producție a acestui teatru, însă cu 50 de ani în urmă, pe 23 februarie 1969, premiera de atunci numindu-se Omul în togă.

Citește mai mult!

Broadway musical pe scena Teatrului Național „Nae Leonard”

Vă mai amintiți ecranizarea My Fair Lady din 1964, câștigătoare a opt premii Oscar, care i-a avut ca protagoniști pe îndrăgiții actori Audrey Hepburn și Rex Harrison? Considerat astăzi unul dintre cele mai longevive și de succes musicaluri din toate timpurile, My Fair Lady a avut premiera mondială pe Broadway pe 15 martie 1956 și pe West End (Londra) doi ani mai târziu, devenind o legendă în lumea spectacolelor muzicale.

Spectacolul are în portofoliu 7 premii Tony (6 dintre ele pentru versiunea originală), printre care „Cel mai bun musical” și „Cea mai bună regie”, un Theatre World Award, 5 premii Oliver (pentru reluarea londoneză din 2001) și peste 2700 de reprezentații în total pentru producția originală – un record absolut pentru acele vremuri.

Citește mai mult!

Număr magic la Dramatic

Sâmbătă și duminică, 27-28 ianuarie, începând cu ora 19:00, pe scena Sălii Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați vor juca Trei Grații, spectacol-premieră în regia lui Eugen Făt, unul care ne va vorbi cu subtilitate despre sentimente trăite, dar refulate, despre încercarea de a autodepășire, precum și despre iluziile ce ne marchează în mod ridicol viața.

Adaptat după textul Cele trei grații, comedie în două acte, scris de dramaturgul rus-evreu Valentin Krasnogorov și purtând traducerea Elvirei Platon Rîmbu, spectacolul scoate în evidență disperarea umană în fața unui trecut neîmplinit, din care rezultă astfel decizii impulsive ce grăbesc sfârșitul tragic al ființei. Comedia se dovedește astfel un tragi-comic volatil care promite să inspire publicul încercat de aceleași trăiri ca ale personajelor.

Din distribuție vor face parte actorii: Liliana Lupan, Svetlana Friptu, Carmen Albu, Dan Căpățână, precum și copiii Sarah Bivol, Alexandra David și Alexandra Suchoverschi. Scenografia poartă semnătura Soranei Țopa, iar regia tehnică este asigurată de Jeana Lungu.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 21,50 lei în ambele zile de premieră, indiferent de vârsta spectatorilor, însă va suferi modificări ulterioare: după premieră, spectacolul va costa 14,70 lei pentru adulți, și 10,50 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Pentru informații suplimentare, sunteți invitați să consultați site-ul instituției culturale menționate anterior sau să apelați numerele de telefon 0758.089.994 sau 0758.049.850.

26951785_1663857030346394_879266208848207601_o

 

Ce se aude la etajul 13?

Luna octombrie începe cu un spectacol de care ne-a fost foarte dor (ca și de protagonistă, întocmai!): Pușlamaua de la etajul 13 va reveni pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați pe 1 octombrie, de la ora 19:00.

Spectacolul, în regia lui Vili Perveli Nikolov, surprinde adolescentul și adolescența în toate nuanțele. Abordează problema migraţiei românilor şi implicit responsabilitatea ce cade pe umerii copiilor lăsaţi acasă, lipsa modelelor în şcoală şi a tactului psihopedagogic, ori – pur şi simplu – nevoia fiecărui adolescent de a supravieţui sentimentului singurătăţii. Dramaturgul Mircea M. Ionescu crează prin piesa sa, atât de actuală, un spaţiu al oscilării continue între viaţă şi moarte a unei adolescente care, prinsă între divorţul părinţilor, îşi caută fărâma de speranţă.

Din distribuție vor face parte actorii: Petronela Buda, Veronica Păpușă, Petrică Păpuşă, Gheorghe V. Gheorghe, Svetlana Friptu, Aureliu Bâtcă, Ana Maria Ciucanu, George Breabăn. Scenografia este asigurată de Nicolai Mihăilă, iar ilustrația muzicală poartă tot semnătura regizorului bulgar.

Mai multe detalii despre prețul biletelor, modalitatea de achiziționare a acestora și poziționarea locurilor în sală, puteți găsi pe site-ul instituției.

tt.jpg

Ni se întinde o cursă la Dramatic!

Ultima premieră a actualei stagiuni de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va ajunge pe scena Sălii Mari a instituției sâmbătă, 10 iunie și duminică, 11 iunie, de la ora 19:00. Cursa de șoareci, în regia directorului artistic Radu Nichifor, deși este cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor, încă reuşeşte să întreţină suspansul unei întrebări: „Cine este ucigaşul?”.

Citește mai mult!

Pași de salsa pe scena Teatrului Dramatic

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați găzduiește luni, 29 mai, de la ora 18:00 spectacolul de teatru-dans O poveste salsa, în regia și coregrafia lui Felix Crainicu. Despre ce va fi vorba în acest spectacol care stârnește curiozitatea? Intensitatea vieții la 20 ani.

Citește mai mult!

Începe jocul metodic în premieră

Suntem așteptați la o nouă premieră pregătită de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Sâmbătă și duminică, pe 13-14 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a instituției este montat spectacolul Metoda, în regia lui Adrian Iclenzan, tânăr regizor din Târgu Mureș.

Un job de vis. Patru candidaţi hotărâți sunt chemaţi la un interviu într-o cameră stranie. Uşa se închide şi începe o luptă dură, plină de enigme, fără limite morale sau tabuuri. Vom intra în sistemul complicat și răscolitor al universului corporatist din vremurile actuale. Un sistem, nu de puține ori, indigest, dispus oricând să devină o mașinărie de măcinat vieți și destine.

Citește mai mult!

Prin ochii Cabinierului

Sâmbătă, 29 aprilie și duminică, 30 aprilie, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se deschide la ora 19:00 pentru premiera Cabinierul, în regia lui Cătălin Vasiliu. Textul este scris în 1980 de Ronald Harwood, dramaturg și scenarist sud-african, și propune dezvăluirea culiselor teatrului prin relatarea destinului unui artist pentru care viața și idealurile personale s-ar rezuma doar la scândura scenei.

Update: spectacolul se va juca și pe data de 7 mai și 16 septembrie, de la ora 19:00.

Citește mai mult!

„Povestea păsării fără cuib” în premieră la Iași

povesteaUzina cu Teatru din Iași se pregătește de o premieră extraordinară – Povestea păsării fără cuib – în regia lui Iris Spiridon, cu interpretarea actriței Ada Lupu, autoarea textului dramatic. Amândouă pun semnătura și pe conceptul scenografic și universul sonor al spectacolului, care va avea loc vineri, 21 aprilie, ora 19:30.

Citește mai mult!