Ce se aude la etajul 13?

Luna octombrie începe cu un spectacol de care ne-a fost foarte dor (ca și de protagonistă, întocmai!): Pușlamaua de la etajul 13 va reveni pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați pe 1 octombrie, de la ora 19:00.

Citește mai mult!

Advertisements

Ni se întinde o cursă la Dramatic!

Ultima premieră a actualei stagiuni de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va ajunge pe scena Sălii Mari a instituției sâmbătă, 10 iunie și duminică, 11 iunie, de la ora 19:00. Cursa de șoareci, în regia directorului artistic Radu Nichifor, deși este cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor, încă reuşeşte să întreţină suspansul unei întrebări: „Cine este ucigaşul?”.

Citește mai mult!

Pași de salsa pe scena Teatrului Dramatic

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați găzduiește luni, 29 mai, de la ora 18:00 spectacolul de teatru-dans O poveste salsa, în regia și coregrafia lui Felix Crainicu. Despre ce va fi vorba în acest spectacol care stârnește curiozitatea? Intensitatea vieții la 20 ani.

Citește mai mult!

Începe jocul metodic în premieră

Suntem așteptați la o nouă premieră pregătită de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Sâmbătă și duminică, pe 13-14 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a instituției este montat spectacolul Metoda, în regia lui Adrian Iclenzan, tânăr regizor din Târgu Mureș.

Un job de vis. Patru candidaţi hotărâți sunt chemaţi la un interviu într-o cameră stranie. Uşa se închide şi începe o luptă dură, plină de enigme, fără limite morale sau tabuuri. Vom intra în sistemul complicat și răscolitor al universului corporatist din vremurile actuale. Un sistem, nu de puține ori, indigest, dispus oricând să devină o mașinărie de măcinat vieți și destine.

Citește mai mult!

Prin ochii Cabinierului

Sâmbătă, 29 aprilie și duminică, 30 aprilie, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se deschide la ora 19:00 pentru premiera Cabinierul, în regia lui Cătălin Vasiliu. Textul este scris în 1980 de Ronald Harwood, dramaturg și scenarist sud-african, și propune dezvăluirea culiselor teatrului prin relatarea destinului unui artist pentru care viața și idealurile personale s-ar rezuma doar la scândura scenei.

Update: spectacolul se va juca și pe data de 7 mai și 16 septembrie, de la ora 19:00.

Citește mai mult!

„Povestea păsării fără cuib” în premieră la Iași

povesteaUzina cu Teatru din Iași se pregătește de o premieră extraordinară – Povestea păsării fără cuib – în regia lui Iris Spiridon, cu interpretarea actriței Ada Lupu, autoarea textului dramatic. Amândouă pun semnătura și pe conceptul scenografic și universul sonor al spectacolului, care va avea loc vineri, 21 aprilie, ora 19:30.

Citește mai mult!

Ce năpastă se petrece la Dramatic!

Caragiale este repus în scenă la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați, vineri, 7 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a instituției culturale. Sub direcția de scenă a lui Adi Cărăuleanu, Năpasta – dramă în două acte – este plină de semnificaţii şi simboluri, lucrat în stil de thriller „negru”, prilejuind o poveste cu puternic final moralizator.

Citește mai mult!

„Fă-mi loc!” la CCS Galați

Joi, 6 aprilie, de la ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților Galați găzduiește piesa Fă-mi loc!, povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte: „ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus in fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existență” (Sursa: Facebook).

Citește mai mult!

„Vreau să fiu actriță”: one-woman show la Galați

De Ziua Mondială a Teatrului, lucrurile sunt spuse franc. Teatrul Dramatic „Fani Tardini” găzduiește, astfel, pe 27 martie, de la ora 19:00 one-woman show-ul intitulat Vreau să fiu actriță!, jucat și regizat de către Anca Sigartău.

Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul să fiu actriță și ăsta e un vis extraordinar.

În mai bine de o oră, Anca Sigartău se confundă cu personajul lui Robert Mauro – o tânără talentată, care vrea să lase ceva în urma ei. Anca, actriță și regizor, pune în scenă și câteva dintre experiențele de la începuturile carierei sale.

Citește mai mult!

Pelicanul sau apocalipsa de familie

Vineri, 24 martie, ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va găzdui piesa Pelicanul, în regia lui Cătălin Vasiliu, în Sala Studio. Piesa a fost scrisă de dramaturgul suedez August Strindberg, al cărui teatru, prin originalitatea personajelor, a constituit o influență importantă în literatura universală a secolului al XX-lea.

Update: Piesa se va mai juca pe 21 aprilie și 12 mai, de la aceeași oră.

Citește mai mult!