Posted in Drama

Începe jocul metodic în premieră

Suntem așteptați la o nouă premieră pregătită de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Sâmbătă și duminică, pe 13-14 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a instituției este montat spectacolul Metoda, în regia lui Adrian Iclenzan, tânăr regizor din Târgu Mureș.

Un job de vis. Patru candidaţi hotărâți sunt chemaţi la un interviu într-o cameră stranie. Uşa se închide şi începe o luptă dură, plină de enigme, fără limite morale sau tabuuri. Vom intra în sistemul complicat și răscolitor al universului corporatist din vremurile actuale. Un sistem, nu de puține ori, indigest, dispus oricând să devină o mașinărie de măcinat vieți și destine.

Scrisă de dramaturgul catalan Jordi Galcéran, piesa are ca subiect „procedeul de recrutare la care face apel o companie suedeză, recunoscută pe plan internațional și care trebuie să angajeze o persoană pe un post de mare responsabilitate, condițiile profesionale și remunerația fiind foarte atractive” (Sursa: BOZAR).

Situaţiile neobişnuite de la început devin din ce în ce mai umilitoare, fiecare devine un potenţial adversar. În cursa pentru râvnita poziţie cade masca indiferenţei şi adevăratele sentimente ies la iveală: frica, incorectitudinea, cruzimea, nebunia.

„Joaca, văzută ca o metaforă a relaţiilor umane, este prezentă în toate piesele scrise de mine”, menționează Jordi Galcerán, iar Metoda pare un joc la toate nivelele posibile: „personajele se joacă între ele, dar şi publicul face parte din joaca în care trebuie ghicită identitatea reală a personajelor, făcând distincţie între adevăr şi minciună”. (Jordi Galcerán)

Din distribuție vor face parte actorii: Florin Toma, Vlad Ajder, Oana Mogoș, Radu Horghidan. Scenografia minimalistă aflată „la înălțime” vor fi asigurate de Bogdan Spătaru.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei, atât pentru adulți, cât și pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru informații suplimentare apelați numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 în timpul programului instituției sau consultați site-ul acesteia.

17951622_1418796131519153_1601979625160465182_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s