Posted in Drama, Mister

Ni se întinde o cursă la Dramatic!

Ultima premieră a actualei stagiuni de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va ajunge pe scena Sălii Mari a instituției sâmbătă, 10 iunie și duminică, 11 iunie, de la ora 19:00. Cursa de șoareci, în regia directorului artistic Radu Nichifor, deși este cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor, încă reuşeşte să întreţină suspansul unei întrebări: „Cine este ucigaşul?”.

Scrisă de Agatha Christie, capodoperă a genului polițist, piesa s-a bucurat de un succes uimitor, aceasta având premiera în 1952, în zona West End, Londra. S-a jucat de atunci neîntrerupt, intrând astfel în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe reprezentații. În prezent a depășit 24000.

Benjamin Franklin afirma în secolul al XVIII-lea că trei oameni pot ţine un secret cu o singură condiţie: doi dintre ei trebuie să fie morţi. Două secole mai târziu, Agatha Christie dovedeşte, post-mortem, că zece milioane de spectatori din 40 de ţări pot păstra un secret care li se tot dezvăluie – în 20 de limbi diferite! – şase zile din şapte, de mai bine de jumătate de secol.

Crima perfectă nu există, dar piesa lui Christie este un mister aproape perfect. În peste două ceasuri, identitatea ucigaşului se schimbă în mintea spectatorilor de cel puţin zece ori, iar finalul este, la propriu, o lovitură de teatru! Scenografia va fi asigurată de Vioara Bara, iar regia tehnică este în grija Jeanei Lungu.

Din distribuție vor face parte actorii: Dan Căpățână, Ana-Maria Ciucanu, Flavia Călin, Ionuț-Alexandru Moldoveanu, Elena Anghel, Vlad Volf, Lică Dănilă, Adelin Ilie.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei, atât pentru adulți, cât și pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru informații suplimentare apelați numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 în timpul programului instituției sau consultați site-ul acesteia.

afis-cursa-de-soareci.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s