Posted in Festival

„Vreau să fiu actriță”: one-woman show la Galați

De Ziua Mondială a Teatrului, lucrurile sunt spuse franc. Teatrul Dramatic „Fani Tardini” găzduiește, astfel, pe 27 martie, de la ora 19:00 one-woman show-ul intitulat Vreau să fiu actriță!, jucat și regizat de către Anca Sigartău.

Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul să fiu actriță și ăsta e un vis extraordinar.

În mai bine de o oră, Anca Sigartău se confundă cu personajul lui Robert Mauro – o tânără talentată, care vrea să lase ceva în urma ei. Anca, actriță și regizor, pune în scenă și câteva dintre experiențele de la începuturile carierei sale.

Spectacolul, dedicat maestrului Liviu Ciulei, este considerat de către acesta unul în care simți „că nu atingi pământul” și „auzi fiecare respirație”.

Robert Mauro, autorul textului, s-a născut la New York, în 1946. În 1973 s-a mutat în Long Island. În urma unei poliomelite, contactate la vârsta de 5 ani, a fost nevoit să folosească un aparat de respirat și un scaun de invalid. Scrie la computer, întins în pat, neputând să stea prea mult timp la birou. În 1976 a absolvit Facultatea de Sociologie a Universității Hofstra din Long Island. De atunci, a publicat patru texte, dintre care amintim: Piese cu două personaje pentru actorii studenți și Pe scenă! Piese scurte pentru actorii studenți, piesa recomandată de prima actriță a teatrului american, Helen Hayes. Pe scenă este textul ales de Anca Sigartău, text prezentat cu titlul Vreau să fiu actriță!. (Sursa: B365)

Anca Sigartău s-a născut la București, în 1967, în familia unor profesori: mama, profesoară de fizică și tatăl, profesor de istorie. A urmat Școala de Muzică și Liceul „George Enescu” din capitală, unde a studiat pianul. A intrat din prima încercare la UNATC, clasa profesorului Dem Rădulescu.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei. Pentru mai multe detalii, contactați casieria instituției la numerele de telefon 0758.089.994/ 0758.049.850, în timpul programului afișat pe site.

17202704_1362739013791532_4278881889083657833_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s