Posted in Drama

Pelicanul sau apocalipsa de familie

Vineri, 24 martie, ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va găzdui piesa Pelicanul, în regia lui Cătălin Vasiliu, în Sala Studio. Piesa a fost scrisă de dramaturgul suedez August Strindberg, al cărui teatru, prin originalitatea personajelor, a constituit o influență importantă în literatura universală a secolului al XX-lea.

Update: Piesa se va mai juca pe 21 aprilie și 12 mai, de la aceeași oră.

Acest spectacol este o imagine a lumii în care trăim, cinică, de o violenţă latentă ce izbucneşte uneori exploziv. Strindberg expune o lume a distrugerii şi autodistrugerii sufleteşti. Suntem martorii unei apocalipse familiale pe care ne-o prezintă cu umor negru şi situaţii limită. Acolo unde speranţa moare şi iluziile devin inutile, începe teritoriul senzaţiilor şi emoţiilor extreme.

A juca Strindberg „e ca şi cum ai dansa pe muchie de cuţit, pe marginea prăpastiei, acolo unde în fiecare clipă poţi să cazi” (Sursa: Adevărul). Rolurile din piesă sunt de substanţă, lucrate pe un anumit tip de senzaţie. Din distribuție vor face parte actorii: Ana Maria Ciucanu, Liliana Lupan, Ciprian Brașoveanu, Flavia Călin, Ștefan Aleksandru Forir.

Pelicanul celebrului dramaturg suedez „povesteşte despre iubirea interzisă, dragostea murdărită şi căsătoriile din interes, despre un erotism blestemat”, de care însuși Stridberg a avut parte (Sursa: Victor Cilincă, Viața Liberă). Scenografia va fi asigurată de artistul plastic Daniel Divrician, iar muzica, foarte de efect, va fi sub îngrijirea lui Costas Ivanov.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei pentru adulți, iar reducerea pentru elevi, studenți și pensionari va ajunge la 10 lei. Pentru grupurile organizate de elevi, studenți și pensionari (minim 40 persoane), prețul biletului va fi de 8,50 lei de persoană.

Pentru informații suplimentare apelați numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 în timpul programului instituției sau consultați site-ul acesteia.

pelicanul_afis.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s