Posted in Comedia

Feeria viselor în premieră la Dramatic

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați găzduiește sâmbătă, 18 martie (ora 20:00) și duminică19 martie (ora 19:00), premiera Visul unei nopți de vară, feeria dramatică shakespeariană care poartă semnătura regizorală a lui Eugen Gyemant, tânăr regizor român de la Teatrul Evreiesc de Stat. Spectacolul se va mai juca pe 26 martie și 9 aprilie, de la ora 19:00.

Printre cele mai jucate piese ale Marelui William, Visul unei nopți de vară va reuni elemente de autentică poezie shakespeariană, umor, impresionante construcţii vizuale şi de lumini, într-un ambient de spectacol ieşit chiar dintr-o reverie, pe care o va „visa” împreună cu regizorul și bogata distribuție formată din actorii: Lucian Pînzaru, Carmen Albu, Vlad Volf, Oana Mogoș, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constinescu, Ștefan Aleksandru Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Andrei Horghidan, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Alexandru Moldoveanu, Dan Căpățână, Răzvan Clopoțel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe, Vlad Matei Ajder.

Regizorul Eugen Gyemant a respectat textul clasic, dar a căutat și repere contemporane, considerându-l „probabil cel mai complex proiect pe care l-am avut până acum. A fost o adevărată provocare” (conferința de presă organizată la Teatrul Dramatic din Galați, pe 16 martie a.c). Echipa artistică din spatele acestei producții dramatice privește premiera cu multă încredere: „Există public pentru fiecare tip de spectacol. Doar numele Shakespeare va umple sala de spectacol, pentru că Shakespeare este foarte puternic”.

Scenografia va fi asigurată de către Bianca și Sabina Veșteman și va conține elemente renascentiste, antice grecești, dar și futuriste, iar regia tehnică de Vasile Dănilă. Light design-ul se află sub îngrijirea lui Alexandru Macrinici și Alexandru Mihăilă. Spectacolul marchează o colaborare cu mediul privat, fiind sponsorizat de Damen, deoarece a necesitat o asamblare dificilă a decorului și intervenția unor specialiști.

Prețul biletului pentru acest spectacol va fi de 18,90 de lei, atât pentru adulți, cât și pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru mai multe detalii, contactați casieria instituției la numerele de telefon 0758.089.994/ 0758.049.850, în timpul programului afișat pe site.

17192641_643102452543752_1080560618529206016_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s