Posted in Comedia, Drama

Atenție! Stăm pe un butoi cu pulbere la Dramatic

Sfârșitul săptămânii continuă cu una dintre producțiile teatrale pregătite de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare a instituției se joacă Butoiul cu pulbere, în regia lui Vlad Massaci.

Update: Piesa se va juca și în următoarele zile: 1 aprilie, de la aceeași oră.

„Stați liniștiți, trăiți într-una din cele mai bune lumi posibile”, auzim zilnic. Și, totuși, Europa stă astăzi pe un butoi cu pulbere. Violența și crima fac parte din banalul cotidian. O lume întoarsă pe dos care nu are nevoie decât de o scânteie pentru a exploda. Aceasta este lumea văzută de dramaturgul macedonean Dejan Dukovski, unul dintre cei mai jucați autori contemporani. (Sursa: Teatrul Național București)

Vlad Massaci ne propune o comedie neagră despre Balcani, care va surprinde o umanitate cinică, alienată, animată de o violență absurdă și care se exprimă printr-un limbaj frust, brutal. Nimic nu pare să justifice nebunia personajelor. Și poate că, totuși, nebunia este singura armă de supraviețuire într-o lume aflată în derivă.

După punerea în scenă cu succes a Butoiului cu pulbere pe scena Teatrului Dramatic Iugoslav şi o reprezentaţie la Bienala de la Bonn, din Germania, piesa a fost tradusă în 20 de limbi şi transpusă într-un film în 1995 (Sursa: Monitorul de Galați).

Este prima colaborare a trupei gălăţene cu Vlad Massaci, unul dintre cei mai valoroşi regizori români. Din distribuție vor face parte actorii: Vlad Vasiliu, Gheorghe V. Gheorghe, Svetlana Friptu, Lucian Pînzaru, Ștefan Forir, Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Florin Toma,Oana Preda Gheorghe, Răzvan Clopoțel, Vlad Volf, Vlad Ajder.

Scenografia poartă semnătura Irinei Chirilă, iar regia tehnică va fi asigurată de către George Breabăn. Deoarece conține limbaj licențios, organizatorii ne menționează faptul că spectacolul este interzis copiilor sub 16 ani.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei pentru adulți, iar reducerea pentru elevi, studenți și pensionari va ajunge la 10 lei. Pentru grupurile organizate de elevi, studenți și pensionari (minim 40 persoane), prețul biletului va fi de 8,50 lei de persoană.

Pentru informații suplimentare apelați la numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 sau consultați site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați.

afis-butoiul-cu-pulbere.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s