Posted in Drama

Din Serbia, cu dragoste…

Vineri, 3 martie, începând cu ora 19:00, suntem așteptați la un spectacol provocator și sincer, care vorbește despre iubire și trădare, îndepărtare și familie, alcoolism și refugii, limite și ticăloșie, toate descoperite în destinele unor oameni reali, aflați în situații de criză. Trilogia belgrădeană, scrisă de dramaturgul Biljana Srbljanović, va fi găzduită pe scena Sălii Mari a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați și se va desfășura sub regia lui Erwin Simsensohn.

Update: Piesa se va juca și în următoarele zile: 12 martie, 2 aprilie, 5 mai de la aceeași oră.

De câte ori nu v-ați gândit să emigrați? Câți dintre voi nu ați făcut-o deja? Pe un ton alternant, piesa prezintă provocările și dificultățile cu care oamenii se confruntă în încercarea de a se integra în țările de adopție, deși sufletele și le rătăcesc undeva pe drum. Merită prețul?

„Piesa a fost jucată în Bucureşti, la Teatrul Bulandra, pe la sfârşitul mileniului trecut, a fost printre primele texte dramatice în care s-au spus pe scenă cuvintele ‘acelea’ (…). Vocabularul intră în derapaj când personajele obosesc să mimeze onorabilitatea şi acest viraj nu se produce de dragul atragerii spectatorilor care s-ar putea recunoaşte în acest fel de a vorbi, ci marchează o treaptă în evoluția dramei.” (Teatrul Nottara)

Distribuția va fi formată din actorii: Cristian Gheorghe, Adrian Ștefan, Elena Ghinea/ Flavia Călin, Oana Preda Gheorghe, Florin Toma, Petronela Buda, Vlad Matei Ajder, Ciprian Brașoveanu, Oana Mogoș, Vlad Volf și artiștii: Tamara Manea (vioară), Ionuț Donose (acordeon). Scenografia este asigurată de către Adriana Dinulescu.

Biljana Srbljanović (născută pe 15 octombrie 1970 la Stokholm, locuieşte la Belgrad, Serbia) este dramaturg sârb de renume european. A scris şapte piese de teatru precum şi scenarii pentru televiziune. Piesele ei au fost puse în scenă în peste 50 de țări. A primit numeroase premii internaționale pentru dramaturgie. În ultimii ani este şi o personalitate a vieții politice din Serbia.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei pentru adulți, iar reducerea pentru elevi, studenți și pensionari va ajunge la 10 lei. Pentru grupurile organizate de elevi, studenți și pensionari (minim 40 persoane), prețul biletului va fi de 8,50 lei de persoană. Deoarece conține limbaj licențios, este de menționat faptul că spectacolul este interzis copiilor sub 16 ani.

Pentru informații suplimentare apelați la numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 sau consultați site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați.

afis-trilogia-belgradeana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s