Posted in Comedia

Premieră la Teatrul Muzical: Întâlnim o familie trăsnită!

Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați ne aduce pe scenă în weekend-ul 25-26 februarie, începând cu ora 18:00, premiera O familie trăsnită, spectacol regizat de Victor Zaharia după un text de George Mihalache.

Update: Piesa se va relua și pe 4, 11 martie și 23 martie, de la aceeași oră.

Regia a adaptat acest text mai puțin cunoscut, printr-un ritm însuflețit și un comic actualizat, aducând publicul în fața unui vodevil (fr. vaudeville) autentic cu personaje inspirate din commedia dell’arte, care confecționează întâmplări din viața de toate zilele și conturează tipologii firești, cu o singură direcție de dezvoltare.

Comedia ușoară, dar cu o intrigă bogată în răsturnări de situație, ne va transpune – curajoasă mișcare regizorală în februarie! – la malul mării unde un cuplu tânăr deține o pensiune, însă prezența unui personaj neașteptat va aduce cu sine un întreg bucluc dramatic, plin de farse și încurcături rizibile. Se anunță, astfel, o comedie spumoasă, cu priză care va stârni reacții entuziaste în public.

Tot aranjamentul muzical poartă semnătura compozitorului gălățean Eugen Dan Drăgoi, care – prin subtilitatea sa – nu a folosit muzica gândită în epoca pentru text, ci a adus una complet nouă și originală.

Din distribuție vor face parte actorii și artiștii: Mariana Pisică/ Luminița Vologa, Radu Andrei Horghidan, Adina Lazăr/ Gianina Sion, Anton Mihail/ Mitică Belciugan, Paul Buța, Ionuț Negrișanu, Isabela Oancea/ Viorica Mărăndici și Cristina Vasopol.

Scenografia va fi asigurată de Rodica Gherghinoiu, iar mișcarea scenică aparține Florentinei Ștefan. Din echipa tehnică vor face parte: Gheorghe Munteanu (lumini), Dan Rozete și Paul Drăguș (sonorizare), Viorica Mărăndici (regie tehnică).

Victor Zaharia face parte din tânăra generaţie de regizori români, cu o pregătire artistică diversă. Începuturile educaţiei sale ca şi începuturile experienţei scenice sunt în domeniul muzicii, fiind absolvent al Colegiului Naţional de Artă „Octav Bancilă” din Iaşi, specializarea muzică (fagot), din 2001 evoluând pe scena Operei din Iaşi ca artist liric. A absolvit două facultăţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, în cadrul Universităţii Al.I. Cuza din Iaşi, secţia Pedagogie şi Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte din Iaşi, specializarea Regie de teatru, în prezent fiind masterand al aceleiaşi facultăţi, specializarea Artele spectacolului. În perioada 2011-2016, în calitate de asistent de regie a avut ocazia de a se perfecţiona colaborând cu regizori de renume internaţional precum : Andrei Şerban, Nicolaus Wolcz, Beatrice Rancea, Ognian Draganoff, Matteo Mazzoni, Karel Drgaci. Printre spectacolele regizate se numără: Don Juan moare ca toți ceilalți de T. Mazilu, Groapa cu nisip și Prima dată de M. Walczak, Micul prinţ de A. de Saint-Exupery, Pescaruşul de B. Akunin, Edgar cel cu paiete de S. Boulerice.

Prețul unui bilet pentru adulți este de 21,6 lei, iar cel redus pentru elevi, studenți și pensionari va fi 10,8 lei. Pentru detalii suplimentare, contactați numărul de telefon 0236 418 912 sau adresa de e-mail teatrul_muzical@yahoo.com .

O-familie-Trasnita_SITE.jpg
Design artistic: Oana Artem
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s