Posted in Comedia

Curat Caragiale la Teatrul Dramatic

Duminică, pe 26 februarie, de la ora 18:00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați se redeschide pentru spectacolul O scrisoare… pierdută, în regia lui Eugen Făt, monumental text al dramaturgiei române, care poartă semnătura marelui Caragiale.

Update: Piesa se va juca în aceeași instituție culturală și în următoarele zile: 4 martie25 martie, 31 martie, 8 aprilie, 23 aprilie, de fiecare dată la ora 19:00.

Deși de necrezut pentru un text caragialian, spectacolul se anunță a fi unul inovator, care redefinește comicul verbal și de situație și care reinventează personajele binecunoscute, negreșit prinzând publicul într-o „neașteptată capcană a râsului” (Victor Cilincă, Viața Liberă). Eugen Făt va aduce prin ingenioasa sa regie elemente din fondul etnic, mici actualizări de limbaj, precum și subtile mutări temporale în perioada interbelică, cu care textul original nu este familiarizat, fiind scris în 1884.

Din distribuție vor face parte actorii: Ionuț Moldoveanu, Petrică Păpuşă, Carmen Albu, Gabriel Constantinescu/ Florin Toma, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Lică Dănilă, George Breabăn, Dan Căpățână.

Scenografia opulentă a barocului va fi asigurată de iscusita Monica Turcu, iar colaboratori ai acestei producții dramatice sunt: Mihai Luchiancenco, Aurelian Mihalache, Marius Dumitru, Laurenţiu Buzilă, Valentin Dumitru, Paul Cimpoieşu şi copiii Sara Drăguţ, Rareş Jaşcu, David Călinescu.

Prețul biletului pentru acest spectacol este de 18,90 lei pentru adulți, iar reducerea pentru elevi, studenți și pensionari va scădea prețul cu până la 10 lei. Pentru grupurile organizate de elevi, studenți și pensionari (minim 40 persoane), prețul biletului ajunge la 8,50 lei de persoană.

Pentru informații suplimentare apelați la numerele de telefon 0758 089 994/ 0758 049 850 sau consultați site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați.

afis-o-scrisoare-pierduta

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s