Posted in Drama

Griskovet si teatrul eului

Cea de-a doua premiera pregatita de catre Teatrul National pentru stagiunea de toamna, desi paradoxal intitulata Iarna, va fi jucata in Sala Uzina cu Teatru pe 11 si 18 octombrie, de la ora 19:30. Regizat de catre László Béres, spectacolul va trata tema singuratatii, dar si a supravietuirii, ambele subtil marcate prin spontaneitatea replicilor si placuta senzatie de improvizatie transpusa in replicile anamnestice ale personajelor. Update: spectacolul se joaca din nou pe 3 si 29 noiembrie, 12 decembrie, 19 ianuarie, 21 martie, 15 iunie, de la aceeasi ora.

Captivi intr-o zona inzapazita, cele trei personaje isi deruleaza intreaga existenta scenica prin dezvaluiri personale, prin reflectii si introspectii spirituale. Contradictoriu anotimpului evocat, spectacolul nu traduce paralizia emotionala, ci indeosebi procesul meditativ, dublat de cel afectiv.

Noul stil creat in teatru de Evgheni Griskovet a fost denumit stilul neosinceritatii. Prin el, teatrul a redescoperit tonul apropiat, adresarea directa, sinceritatea si omul de rind (aproape de eroii lui Gogol, Dostoievski sau Cehov)”. Asezat in randul marilor dramaturgi rusi, Griskovet isi personalizeaza discursul, urmand stilul numit de unii neonaivititate sau neosentimentalism, care ii stimuleaza pe cei implicati in spectacol sa adauge textului propriile experiente, povestiri sau observatii” (Sursa: Teatrul National).

Din distributie vor face parte actorii Cosmin Maxim, Andreea Boboc si Dumitru Nastrusnicu. Costumele poarta semnatura Rodicai Arghir.

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 22 RON. Rezervari se pot face la numarul de telefon al Agentiei Teatrale, 0232.255.999, sau la sediul acesteia, in intervalul orar 10:00 – 17:00, de luni pana duminica.

afis_iarna_0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s