Posted in Teatrul absurdului

Hamlet, pus in miscare la Teatrul National

Joi, 10 octombrie, si duminica, 13 octombrie, Teatrul National gazduieste in Sala Teatru la Cub, incepand cu ora 19:00, una dintre premierele pregatite pentru aceasta toamna. Hamletmachine este o piesa de teatru postmodernist scrisa de dramaturgul german Heiner Müller in 1977. Bazata pe originalul Hamlet de William Shakespeare, textul dramatic al acestei piese trebuie inteles in relatie cu notiuni post-moderne care trateaza atat problematica rolului pe care l-au avut intelectualii in timpul comunismului instaurat in Germania de Est, dar si metafizica ocaziilor pierdute, trasate in jurul unei istorii, la randul ei, alterate. Update: spectacolul se joaca din nou pe 3 si 8 noiembrie, de la aceeasi ora, pe 7 februarie de la ora 11:00, iar pe 23 februarie de la ora 19:00, pe 21 martie, de la ora 19:00.

Indiferent de mesajul reprezentatiei dramatice, regizorul Giorgos Zamboulakis il evidentiaza printr-un scenariu conventional, dar partial conectat prin secvente monologate, prin care protagonistii isi parasesc rolul, dar reflecteaza asupra conditiei actorului.

Traind sfarsitul istoric al Epocii Sperantei, suntem martorii unei epoci a dezintegrarii. Subiectul esential al Modernitatii, Omul Ratiunii, al liberalismului economic, al consumismului extatic, aflat intr-o crestere constanta, moare. In Hamletmachine subiectul se prabuseste sub povara Istoriei si, abandonand individul autonom si suveran al lui Hamlet, e angrenat intr-o devenire perpetuu schizoida (Sursa: Teatrul National).

Din distributie vor face parte actorii Doru Aftanasiu, Diana Chirila, Ionut Cornila, Radu Homiceanu, Ada Lupu, Oana Sandu si Horia Verives. Scenografia este pregatita de Thanos Vovolis, iar compozitia muzicala este asigurata de Serban Ursachi. Intregul concept artistic poarta semnatura deviant GaZe.

Pretul unui bilet este de 32 RON. Spectacolul nu va depasi 60 de minute. Rezervari se pot face la numarul de telefon al Agentiei Teatrale, 0232.255.999, sau la sediul acesteia, in intervalul orar 10:00 – 17:00, de luni pana duminica. Pentru reprezentatia de duminica, biletele se pot achizitiona si cu 30 de minute inainte de spectacol.

hamletmachine.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s