Posted in Festival

Arta de la Hangariada iti da aripi!

Incepind cu data de 5 iulie si pina pe 7 orasul se pregateste pentru cel mai tinar proiect din Iasi, numit Hangariada. Acesta se afla, de altfel, la prima sa editie si s-a nascut in urma colaborarii dintre Cafeneaua Maideyi si Aerodromul „Alexandru Matei” din Iasi. Proiectul va cuprinde concerte live, dar si piese de teatru prin care se vor promova, deopotriva, activitatile aeronautice, dar mai ales parasutismul, intreaga perioada de desfasurare a evenimentului fiind dedicata acestui sport inedit. Intrarea este libera la toate evenimentele artistice din cadrul acestui proiect.

Programul debuteaza vineri, pe 5 iulie, de la ora 10:00, prin organizarea de salturi cu parasuta si zboruri. Inscrierile pentru zboruri si salturile cu parasuta se fac aici. Salturile se vor efectua de la o altitudine de aproximativ 3000 metri din avioane de tip AN2 sau GA8. (Sursa: Hangariada).

Tot incepind cu aceasta ora, iesenii vor putea vizita tirgurile cu produse exclusiv handmade. Zborurile si salturile cu parasuta, precum si tirgurile handmade, vor fi organizate, respectiv deschise, pentru public la inceputul fiecarei zile din perioada 5-7 iulie. De la ora 20:00, in Hangarul de la Aeroclubul „Alexandru Matei”, se joaca piesa Elevator, in regia lui Vlad Volf. Elevator a cistigat in 2004 Premiul DramAcum, iar in 2007 a obtinut premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca noua la Festivalul National de Dramaturgie Contemporana din Timisoara. Exploreaza dinamica relatiilor interumane comprimate in mod fortat intr-un spatiu delimitat, inchis. „Sechestrati in liftul unei cladiri abandonate, fara mincare, fara apa, fara posibilitatea de a scapa, doi tineri evadeaza prin cunoasterea celuilalt. O piesa eminamente despre dragoste si prietenie, aceasta poveste a unei incercari de supravietuire este dezarmant de onesta” (Sursa: Hangariada). De la ora 22:00, are loc concertul celor de la Hip-Hop Rulz, iar de la miezul noptii iesenii sint invitati la afterparty.

Simbata, 6 iulie, dupa tirgurile handmade si salturile cu parasuta, tot de la 20:00, in hangarul Aerodromului, spectatorii ieseni vor putea viziona piesa de teatru Frilensar, regizata de tineri actori, absolventi ai Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi. Dupa un scenariu pe care l-au compus singuri si care este bazat, in mare parte, pe improvizatie, actorii Daniel Chirila, George Cocos si Claudia Chiras vorbesc cu mult curaj despre statutul tinarului actor in Romania, o tema foarte populara in rindul oamenilor scenei care, la inceputul carierei, debusolati si obligati sa-si gaseasca un drum in bransa, ajung sa faca compromisuri sau sa renunte.

De la ora 22:00 vor concerta trupele Glasgow si The Brad Pits. Glasgow este o formatie de rock alternativ din Iasi, infiintata la finele anului 2012 si este compusa din Aftanasiu Calin (tobe), Belcescu Gabriel (voce), Iordache Ilie (chitara ritm), Morosanu Razvan (chitara lead/efecte), Pandelea Alexandru (chitara lead/efecte), Strejac Stefan (chitara bass). Se caracterizeaza prin imbinarea rockului alternativ din anii ’90 cu cerintele muzicii contemporane. De la miezul noptii, va incepe, ca si in ziua precendenta, un afterparty. The Brad Pits este o trupa noua, infiintata la Iasi in 2012. Membrii ei sunt Bobo Burlacianu (chitara electrica/ voce), Alex Neagu (tobe) si Vladimir, Bobo si Alex fiind componenti, in paralel, ai formatiei Fara Zahar. Spre deosebire de stilul ironic, in grai moldovenesc, al acestei trupe, The Brad Pits abordeaza stilul rock alternativ si indie (Sursa: Iasi Fun).

Duminica, 7 iulie, in ultima zi a evenimentului, pe linga obisnuitele salturi cu parasuta si tirguri handmade, se va deschide de la ora 17:00 o expozitie de picturi, sculpturi, fotografii sau obiecte artizanale ale iesenilor care au asemenea talente artistice. Expozitia va fi intitulata, aluziv, HangariArta si este deschisa vizitei oricui.

1013458_390553214380003_1617583903_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s