Posted in Drama

Prapadul de la Teatrul National

Pe 25 aprilie, adica in aceasta joi, de la ora 18:00, Teatrul National gazduieste premiera Prapadul in Sala Studio “Teofil Valcu”, sub regia lui Lucian Dan Teodorovici. Textul piesei, scris de catre autorul maghiar Attila Bartis, nu a fost publicat pina in prezent si reprezentatia dramatica este pusa pentru pentru prima data in scena la nivel national. Si acest spectacol va marca relatia dintre existenta si inexistenta, dintre viata si moarte, precum si relatiile pe care le stabilesc oamenii intre ei. Personajele vor evolua intr-un decor minimalist ce va imita un studio foto. Spectacolul se joaca si pe 26 si 27 aprilie, de la aceeasi ora. Spectacolul se va juca din nou pe 15 si 29 mai, pe 6 iunie. Update: in stagiunea 2013-2014, spectacolul se joaca pe 14 noiembrie, 19 decembrie16 ianuarie, 8 februarie, 29 martie, 5 aprilie de la aceeasi ora.

Attila Bartis va fi si el prezent la Iasi in seara premierei, pentru a aprecia cit de bine a reuşit regizorul sa adapteze viziunea sensibilitatii auctoriale la standardele teatrului romanesc. Lucian Dan Teodorovici a marturisit faptul ca „exista tipuri de sensibilitate diferite. Sunt distincte modurile în care te apropii de public la ei si la noi. Am cautat sa gasesc un echilibru. Textul, desi este foarte bun, ne-a provocat destule dificultati.

Scenografia va fi asigurata de Nicolai Mihaila si de asistentul sau, Andreea Spataru. Din distributie vor face parte actorii: Teodor Corban, Catinca Tudose, Delu Lucaci, Constantin Puscasu si Dumitru Nastrusnicu. Ilustratia muzicala va purta amprenta trupei siriene Neolexica.

Lucian Dan Teodorovici este autorul si coautorul unor scenarii de film si televiziune, a publicat romane si volume de povestiri, printre care se pot enumera urmatoarele: Circul nostru va prezinta: (Polirom, 2002, 2007); Atunci i-am ars dou palme (Polirom, 2004); Celelalte povesti de dragoste (Polirom, 2009); Matei Brunul (Polirom, 2011). Scrierile sale au aparut sau sint in curs de aparitie in SUA, Franta, Ungaria, Italia, Spania, Germania, Polonia si Egipt (Sursa: TNI).

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani, intrucit va contine scene de nuditate, precum si limbaj licentios. Pretul general al biletului este de 22 de lei.

afis_prapadul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s