Posted in Comedia

Batalia sexelor se da la Ateneu


Ateneul Tatarasi
va gazdui simbata, 6 aprilie, incepind cu ora 19:00 piesa de teatru Un barbat si cam… multe femei, adaptata si regizata de Bogdan Ulmu, cu asistenta Ericai Moldovan. Ilustratia muzicala va fi asigurata de actorul Geo Sfaiter. Premiera acestui spectacol dramatic a avut loc anul trecut, pe 23 noiembrie. Update: piesa se joaca din nou sambata, 21 septembrie, si 5 octombrie de la ora 19:00, precum si sambata si duminica, 15-16 februarie 2014, de la aceeasi ora.

Reprezentatia in discutie are doua calitati pe care regizorul ni le si dezvaluie: „pune o problema importanta, fericirea, si alterneaza umorul si tristetea cu maiestrie”. Asadar, piesa se va prezenta sub forma unei comedii lirice scrise de Leonid Zorin, gen teatral tot mai rar intalnit la regizorii romani.

Din distributie vor face parte actorii: Aurelian Balaita, Laura Bilic, Erica Moldovan si Roxana Durneac. Toti acestia vor juca pe parcursul a 80 de minute de spectacol personaje solicitante, ale caror caractere se vor inscrie in mai multe registre diferite, abordindu-se o diversitate impresionanta de nuante tipologice. Regizorul adauga: „Laura Bilic si Erica Moldovan au de jucat cite patru-cinci personaje: nu e simplu. Caci fiecare trebuie sa aduca diferenta de caracter, temperament si cultura”.

Altfel spus, piesa se va anunta ca o „batalie” cu sinele mai degraba, decit cu alteritatea, o incercare de regasire a propriei identitati in altele straine. Doza de comedie nu va lipsi, insa. De altfel, Bogdan Ulmu ne promite un spectacol convingator, plin de forta si voie buna.

Pretul intreg al unui bilet este de 15 lei, dar reducerea pentru elevi, studenti si pensionari il va micsora cu inca 5 lei.1341-2000-2000

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s