Posted in Musical

Se pune la cale o crima!

Vineri, 5 aprilie, incepind cu ora 19:00, Ateneul Tatarasi asteapta publicul iesean la reprezentatia dramatica Criminal … pe bune!, in regia lui Octavian Jighirgiu. Coregrafia va fi asigurata de catre Oana Sandu si Ligia Delia Grozdan, iar reprezentant pentru pregatirea muzicala va fi Alexandru Petrescu. Update: spectacolul se joaca din nou pe 31 mai si 1 iunie, de la aceeasi ora.

Spectacolul de teatru se anunta a fi un musical savuros, o sarbatoare de culoare, lumina si sunet. Ca experiment si eveniment unic in spectacolul teatral iesean, regizorul marturiseste faptul ca nu i-a fost usor sa puna in scena o asemenea forma artistica apartinind secolului XX: „Ca aceasta formula mi-a dat de furca, e lesne de inteles. A trebuit sa uit lectii esentiale ale teatrului si sa-mi reinventez «trasee» inedite, ce sfideaza uneori «regulile»” (Sursa: Ateneul Tatarasi).

Teatrul muzical este o formă de teatru care combina, dupa cum ii spune si numele, muzica, dialogul vorbit si dansul. Din pleiada de emotii artistice pe care aceasta o faureste nu lipsesc umorul, patosul, dragostea sau furia. Asemenea oricarei naratiuni, actiunea este transmisa prin cuvinte, muzica, multa miscare scenica si aspecte tehnice ale spectacolului ca entitate.

Asteptam acelasi lucru si din partea spectacolului in discutie, sperind ca regia sa nu fi necesitat plasarea lectiilor esentiale ale teatrului intr-o completa reinventare si ca „regulile” dramatice vor fi respectate macar (!) minimal.

Ca pentru o ultima incercare de a mai stirni curiozita
tea, Octavian Jighirgiu va prezenta „abordarea situatiilor in balansul Stanislavski-Brecht, generat de scenariu” ca o „provocare necesara pentru niste studenti-actori in an terminal (…). Realismul psihologic si parodicul, comentariul detasat si burlescul in doze masurate, devin maniere de contrapunctare pentru acesti tineri aspiranti la arta scenica”.

Din distributie vor face
parte actorii: Alexandra Acalfoae, Silvia Bejan, Loredana Bran, Doru Calin, Sorin Cimbru, Toma Moraru, Dumitru Florescu, Codruta Huma, Catalina Manole, Madalina Munteanu, Andreea Olaru, Anca Pascu, Alexandru Tatu, Daniela Tocari, Radu Vasiliu si Diana Voian.

Pretul intreg al unui bilet este de 15 lei, iar cel redus pentru elevi, studenti si pensionari va fi de 10 lei.1423-2000-2000.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s